Tom van de Veen

Creativiteit, Innovatie, Perfectie

De eerste patissier die mij enthousiast heeft gemaakt voor de patisserie was Martien Bos, die ik heb ontmoet tijdens mijn eerste keukenstage op de luchtmachtbasis AOCS te Nieuw Milligen. Hij haalde me over om aan een grand dessert wedstrijd in Maastricht deel te nemen. Ik kon helaas nog geen potten breken, maar ik merkte dat, door deel te nemen aan dit soort wedstrijden, dat zowel mijn kennis als mijn creativiteit met sprongen vooruitging! Door vervolgens te werken en stage te lopen bij gerenommeerde sterrenzaken als Chateau Neercanne te Maastricht, Avant Garde in Eindhoven en De Roggebot in Ermelo, zag ik hoe de kunst van patisserie beoefend werd in de hoogste regionen van de Nederlandse horeca.

Tijdens de super stage bij Crème de la Crème, waar ze patisserie weer op een totaal andere manier benaderden, ben ik helemaal verknocht geraakt aan dit vak. Dit dankzij Frank Haasnoot en Jeroen Goossens; toen ik die twee aan het werk zag wist ik het, in dit vak wil ik de beste worden! Tel daar de prestaties van Ivo Wolters en Arthur Tuytel tijdens Coupe du Monde bij op en ik ging met een nieuw doel richting driesterrenrestaurant De Librije, namelijk de Dutch Pastry Award winnen! In 2011 is het mij gelukt dit doel te bereiken en ineens stond ik naast mijn grote voorbeelden in het Nederlands Patisserie Team.

Na meer dan vijf waanzinnige jaren Chef Patissier geweest te zijn voor alle De Librije vestigingen, ben ik aan de slag gegaan bij Patisserie Remy, om van vakman Remy Duker het ambacht winkelpatisserie te leren. Door het oprichten van Bontom is er nu een nieuwe fase aangebroken waarbij ik mijn visie op patisserie, ontwikkeld door de jaren heen, vorm kan geven.

Bontom staat voor creativiteit, innovatie en perfectie op het gebied van smaak en design. Dat zie én proef je!

Neem contact op met Bontom

Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.